Jak wyłączyć okno dialogowe potwierdzenia pustego kosza?


1

W Windows 7 (przynajmniej), gdy wybierzesz Opróżnij Kosz z menu RB, zostaniesz poproszony o wyświetlenie okna dialogowego:

Czy na pewno chcesz trwale usunąć te 11 elementów?

(modulo rzeczywistej liczby wymienionych elementów).

Czy istnieje sposób na wyłączenie tego okna dialogowego (bez całkowitego wyłączenia korzystania z RB)?


UWAGA 1: Pojawi się to okno dialogowe nawet jeśli jedno odznaczono pole „Wyświetl okno potwierdzenia usunięcia” w oknie dialogowym Właściwości RB (o ile RB nie zostało wyłączone).

UWAGA 2: Jak wspomniano powyżej, każda odpowiedź, która pociąga za sobą całkowite wyłączenie korzystania z Kosza, jest wyraźnie wykluczona. Obejmuje to wszelkie odpowiedzi, które wymagają wybrania przycisku „Nie przesuwaj plików do Kosza. Usuń pliki natychmiast po usunięciu”. w oknie Preferencje RB.

UWAGA 3: To pytanie nie ma nic wspólnego z Outlook Express.

Odpowiedzi:


1

Według ta strona nie jest to możliwe - usunięcie potwierdzenia jest możliwe tylko podczas przenoszenia plików do kosza.


+ Dzięki! Okazuje się, że w tym samym miejscu jest link do a Przepis za robienie tego, co chciałem zrobić. Przepis ten wymaga zainstalowania dodatkowego oprogramowania (nircmd.exe, za darmo) i modyfikacji rejestru, ale wykonuje zadanie.
kjo

Ponadto rozwiązanie zawiera przydatny plik cofania .reg w przypadku konieczności ponownego włączenia potwierdzeń.
Bobby S
Korzystając z naszej strony potwierdzasz, że przeczytałeś(-aś) i rozumiesz nasze zasady używania plików cookie i zasady ochrony prywatności.
Licensed under cc by-sa 3.0 with attribution required.