Kiedy przenoszę pliki z pulpitu, Windows automatycznie je blokuje. Jak mogę to zatrzymać?


0

Tylko przypadkowa irytacja systemu Windows ... kiedy przenoszę plik z jednego katalogu do drugiego, działa zgodnie z oczekiwaniami. Kiedy przenoszę pliki z pulpitu, najwyraźniej jest to Special ™, a Windows wyświetla na nim małą ikonę blokady i nie jest już dostępny dla wszystkich.

Jestem pewien, że ma to wpływ na bezpieczeństwo mojego komputera i jest bardzo rozsądny powód, ale szczerze, chcę po prostu wyłączyć to zachowanie, więc nie muszę ręcznie zmieniać uprawnień. Czy ktoś wie jak?


1
Pulpit jest powiązany z konkretnym kontem użytkownika, ponieważ konta użytkowników W7 są chronione, robi to, przypuszczam, że możesz dodać wszystkich do ustawień bezpieczeństwa folderu pulpitu dla tego użytkownika, ale nie polecam tego.
— Moab

To chyba załatwiło sprawę. Będę dzikim hazardzistą i zachowam to ustawienie ... Pliki miały uprawnienia „wszyscy” przed przeniesieniem się na pulpit. Mam nadzieję, że nie ma żadnych nieprzewidzianych nieprzewidzianych konsekwencji.
— CreeDorofl

Może to mieć wpływ na bezpieczeństwo, nie jestem pewien. MS prawdopodobnie robi to, aby ograniczyć infekcje złośliwym oprogramowaniem.
— Moab

Przyznanie praw „wszystkim” nie jest dobrym wyborem. Jest jeden wyjątek: komputer, o którym mówisz, jest całkowicie odizolowany i nigdzie nie ma połączeń. Z jakiej wersji systemu Windows korzystasz? Sam spróbowałem i tak się nie dzieje (w systemie Windows 7).
— Tom

Z jednej strony prawdopodobnie jestem głupi, żeby dokonać tej zmiany. Kiedyś zmieniłem cały dysk C: na „Wszyscy”, co spowodowało katastrofę. Z drugiej strony mam dość problemów z plikiem blokady. Jestem na Win7 64 bit. Aby odtworzyć problem, po prostu przenieś na pulpit dowolny plik, który ma obecnie, powiedzmy, wszystkie uprawnienia. Następnie przenieś (lub wytnij / wklej) z pulpitu i do dowolnego innego folderu. Utraci uprawnienia „wszyscy” i wyświetli ikonę kłódki. Jeśli ma to znaczenie, przenoszę się z rzeczywistego pulpitu, a nie za pomocą eksploratora C: \ users \ username \ desktop.
— CreeDorofl

Odpowiedzi:


0

Pulpit jest powiązany z konkretnym kontem użytkownika, ponieważ konta użytkowników W7 są chronione, robi to, przypuszczam, że możesz dodać wszystkich do ustawień bezpieczeństwa folderu pulpitu dla tego użytkownika, ale nie polecam tego.

Korzystając z naszej strony potwierdzasz, że przeczytałeś(-aś) i rozumiesz nasze zasady używania plików cookie i zasady ochrony prywatności.
Licensed under cc by-sa 3.0 with attribution required.