Kiedy system Windows wyświetla to okno dialogowe, w jaki sposób porównuje, która z tych dwóch zmodyfikowanych dat jest „nowsza”?

Na początku myślałem, że Windows porównuje atrybut Data utworzenia i wykorzystuje wynik tego porównania do oznaczenia jednego lub drugiego „(nowszym)”. (Jeśli plik został skopiowany do określonej lokalizacji, może on mieć datę utworzenia, kiedy nastąpiła kopia, a nie oryginalną datę utworzenia pliku.) Jednak odtworzenie go z innym plikiem, którego wynikiem jest „nowszy „wydaje się być odwrotnie:

Pokazuje się dla Kopiuj lub Przenieś:

A w tle plik w teście2 to wcześniej utworzona kopia pliku w teście1.