System Windows 7
Podczas przenoszenia z biura A do biura B mam skrypt, który usuwa ( net use x: /d) mapowania dysków z biura A, ale łącza do dysków są wyraźnie widoczne w Eksploratorze Windows / Mój komputer. Są one wyraźnie widoczne w obszarze Lokalizacja sieci.
Odłączone łącza mają duży czerwony znak X i kliknięcie ich prawym przyciskiem myszy i wybranie opcji Rozłącz powoduje wyświetlenie komunikatu o błędzie informującego, że mapowanie dysku już nie istnieje.
Jak mogę zmusić system Windows do ich usunięcia po ich rozłączeniu?
Bez ponownego uruchamiania? (Skryptowalne)