Wyłączanie karty „Zaloguj się” podczas uruchamiania


28

Bez względu na to

  • w Ustawienia → Podstawy → Po uruchomieniu wybrałem Otwórz stronę główną
  • Strona główna jest ustawiona na mój wewnętrzny adres

Chrome nadal otwiera się z dwiema kartami: moją stroną główną i kartą Logowanie (na pierwszym planie!).

Jak mogę wyłączyć to logowanie ? Nigdy nie chcę tego używać.

Używam wersji Chrome 18.0.1025.168. (Do celów testowych celowo używam starszej wersji).


1
Na stronie logowania (w formularzu z poświadczeniami) znajduje się link do pominięcia go. Po naciśnięciu strona Zaloguj się nie wyświetla się ponownie przy kolejnych uruchomieniach.
— Stan

Odpowiedzi:


21

Otwórz plik „Preferencje” ze swojego profilu * i edytuj sekcję „sync_promo”. Może to wyglądać mniej więcej tak:

(...)    
   "sync_promo": {
      "startup_count": 6,
      "view_count": 4
   },
(...)

W tej sekcji dodaj "user_skipped": true(nie zapomnij przecinka na końcu każdego wiersza, który nie jest ostatnim w sekcji), na przykład:

(...)    
   "sync_promo": {
      "user_skipped": true,
      "startup_count": 6,
      "view_count": 4
   },
(...)

Znajdź informacje w tym filmie na YouTube . Dzięki Vlăduţ Frăţiman.

  • ścieżka profilu: otwarta chrome://version/ lub C:\Users\user-name\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Preferencesw systemie Windows 7. Do edycji można użyć Notatnika.

1
Upewnij się, że Chrome jest zamknięty przed edycją pliku. W przeciwnym razie zmiany zostaną zastąpione po zamknięciu Chrome.
— Ian Dunn

Linia sync_promo powinna wyglądać następująco: „sync_promo”: {„startup_count”: 1, „user_skipped”: true

Niektóre (usunięte) odpowiedzi sugerują, że może być potrzebny ten sam wiersz w "sync"sekcji. Jak "sync": { "user_skipped": true, "suppress_start": true }, "sync_promo": { "startup_count": 3, "user_skipped": true }ale nie testowałem tego.
— Arjan

13

w Ustawienia → Podstawy → Po uruchomieniu wybierz Otwórz następujące strony i umieść ten link

chrome://newtab

Proste ale efektywne. Dzięki
— skan

1
O wiele łatwiej niż uprzywilejowana odpowiedź i najwyraźniej równie skuteczna.
— krispy

2
@krispy - Ale działa tylko, jeśli potrzebujesz statycznych stron głównych. Dla mnie chcę, żeby było tam, gdzie skończyłem, bez irytującej dodatkowej strony.
— Martin Smith

@MartinSmith - bardzo dobry punkt
— krispy,

4

To mnie denerwuje przez jakiś czas i wygląda na to, że Google zachęca ludzi do zalogowania się.

Musiałem wprowadzić kolejne poprawki dla każdego, kto miał ostatnio ten problem.

Skrypt przed:

"http://www.google.co.uk/" ]
   },
   "sync": {
      "suppress_start": true
   },
   "sync_promo": {
      "startup_count": 3,
      "user_skipped": true
   },

Skrypt po poprawce:

"http://www.google.co.uk/" ]
   },
   "sync": {
      "user_skipped": true
      "suppress_start": true
   },
   "sync_promo": {
      "startup_count": 3,
      "user_skipped": true
   },

Pracuje dla mnie.


3
Nie pisz nic gadatliwego, np. „Google chce mieć nasze dane do swojego dużego planu”. Po prostu odpowiedz na pytanie. Proszę przeczytać centrum pomocy przed udzieleniem odpowiedzi lub zapytaniem. Dzięki.
— użytkownik 99572 ma się dobrze

(Hmmm, @ user99572isfine, jak w przypadku sugerowanej edycji: Chciałem nacisnąć „ulepszyć”, aby również tam trochę sformatować kod, ale zamiast tego kliknąłem „zatwierdź”. Chyba nie możesz edytować w tym momencie?)
— Arjan

W rzeczywistości wydaje się to komentarzem do odpowiedzi prometoya . Podczas czytania sugerowanej pomocy zobaczysz, że potrzebujesz trochę reputacji, aby móc komentować następnym razem.
— Arjan

Bardziej przypomina przeglądanie ludzi w celu poddania się, przerywając ich przepływ pracy co ~ 30 minut. Najlepszym rozwiązaniem jest przełączanie przeglądarek, ponieważ zmieniają one nazwę ustawienia, aby wypchnąć nowe sposoby ponownego wprowadzenia tej karty do obiegu pracy.
— G_V,

3

Czasami strona logowania pojawia się przy każdym uruchomieniu, ponieważ zainstalowałeś rozszerzenie, które musi komunikować się z Twoim kontem Google.

na przykład „ Google Keep ” prosi o zalogowanie się, ponieważ zapisuje ulubione linki na koncie Google.

Lepiej najpierw sprawdzić zainstalowane rozszerzenie. chrome://extensions


tak, Google Keep
— Osman

2

Po prostu kliknij link „Nie, dziękuję” u dołu strony logowania.


To zadziałało dla mnie. Nie wiem, dlaczego powinieneś otwierać dowolny plik i kopiować w obrębie ... dzięki
— Neifen

1
Nie widzę takiej opcji i.stack.imgur.com/fgFje.png
— Martin Smith

Google usunęło tę opcję i zamiast tego zdecydowało się uczynić przeglądarkę bezużyteczną, przerywając przepływ pracy co kilka minut.
— G_V

Korzystając z naszej strony potwierdzasz, że przeczytałeś(-aś) i rozumiesz nasze zasady używania plików cookie i zasady ochrony prywatności.
Licensed under cc by-sa 3.0 with attribution required.