Usunąłem foldery, ale przy każdym ponownym logowaniu są one odtwarzane. Edytowałem ~/.config/user-dirs.dirsi usunąłem niepoprawne linie, ale zostały one zastąpione po ponownym zalogowaniu! Plik mówi, że jest generowany automatycznie /usr/bin/xdg-user-dirs-update, ale wydaje się to ślepym zaułkiem.