Internet mówi: with Fast Startup enabled, Windows closes all applications and logs off all users, just as in a normal cold shutdown. Doświadczam trochę inaczej. Prowadzę serwery aplikacji, takie jak Adobe Coldfusion, i wyłączam komputer. Po nowym uruchomieniu proces bezczynności ma wiele godzin pracy procesora według menedżera zadań. Coldfusion raz na jakiś czas informuje mnie, że połączenia bazy danych połączone do ponownego użycia zostały zerwane. Kiedy ręcznie zatrzymuję usługę Coldfusion przed wyłączeniem, nie jest ona uruchomiona po ponownym uruchomieniu.
Zastanawiam się teraz, czy mogę coś zrobić, aby upewnić się, że wszystkie usługi są czysto zatrzymywane przy wyłączaniu i ponownie uruchamiane, gdy świeżo uruchamiam komputer.