Kiedy czytam samouczek na temat tworzenia / dodawania wirtualnych hostów, ostatnie zdanie zawsze brzmi:
... teraz uruchom ponownie apache i gotowe!
Teraz wielu (większość | wszystkich) hostów ma panel, który pozwala ci tworzyć nowe wirtualne hosty, które są aktywowane prawie natychmiast ... i jestem pewien, że nie uruchomili ponownie apache (niewygodne setki innych użytkowników) tylko dla mojej przyjemności !
Jak więc zmienić ustawienia apache / dodać wirtualne hosty itp. I ponownie załadować nowe ustawienia bez faktycznego restartowania serwera apache?