Niezainicjowana transakcja


1

Właśnie otrzymałem wiadomość e-mail od firmy Apple Support, że zakup został dokonany przy użyciu mojego konta z wcześniej nieznanego urządzenia. Była notatka informująca, że ​​jeśli nie dokonałeś tego zakupu, kliknij tutaj. Kiedy go kliknąłem, zostałem wysłany do witryny, która w żaden sposób nie była połączona z tą transakcją. Co mogę zrobić?


Te wiadomości są fałszywe, najlepiej po prostu je usunąć. Czy wprowadziłeś jakiekolwiek dane na stronie lub klikniesz jakiekolwiek dodatkowe linki?
— nohillside

Dzięki, dobrze wiedzieć! I, co, zrobiłem wszystkie właściwe rzeczy!
— Sharon Goldberg-George

Odpowiedzi:


2

To prawie na pewno wiadomość phishingowa .

Oznacza to, że nadawca próbuje zebrać login i hasło. Powinieneś zgłosić tę wiadomość jako śmieci, usunąć ją i zamknąć ją oraz wszystkie otwarte okna.

Jeśli podałeś jakieś szczegóły na stronie, myśląc, że to Apple, musisz natychmiast zmienić hasło za pomocą https://appleid.apple.com

Również, jeśli używasz tego hasła na jakiejkolwiek innej stronie, powinieneś uważać te strony internetowe za podatne na ataki i natychmiast zmienić hasło we wszystkich witrynach, które używają tego hasła w następującej kolejności:

  1. Konta e-mail + konta bankowe
  2. Media społecznościowe
  3. Wszystkie inne witryny

Jeśli jest to odpowiedź na twoje pytanie, powinieneś zaznaczyć znacznik, aby wskazać, że w ten sposób otrzymuję punkty, a następna osoba, która pojawi się z tym pytaniem, wie, że to pytanie zostało już udzielone i nie odpowiada na nie ponownie.
— unknowndomain
Korzystając z naszej strony potwierdzasz, że przeczytałeś(-aś) i rozumiesz nasze zasady używania plików cookie i zasady ochrony prywatności.
Licensed under cc by-sa 3.0 with attribution required.