Powiadomienia z Facebooka są wyświetlane wielokrotnie


10

Ilekroć otrzymam nowe powiadomienie na Facebooku, ta sama wiadomość jest wyświetlana 20 razy w centrum powiadomień. Zauważyłem, że dotyczy to tylko Facebooka, i doświadczam tego od czasu aktualizacji do Sierra.

Jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu lub jaka może być przyczyna tego problemu?

Edycja: Na forum dyskusyjnym Apple jest wątek na ten temat. Jednak jeszcze nie rozwiązany.

Odpowiedzi:


1

Na oficjalnych forach Apple jest inny wątek, który twierdzi, że ma rozwiązanie:

  1. wyłącz wszystkie ustawienia powiadomień związanych z Facebookiem w ustawieniach systemu -> powiadomienia.

  2. usuń swoje konto na Facebooku z ustawień systemowych -> konta internetowe.

  3. usuń wszystkie obiekty związane z Facebookiem z pęku kluczy i uruchom ponownie komputer Mac.

  4. zaloguj się na Facebooku, zostaniesz zapytany, czy chcesz użyć tego konta do integracji systemu Mac, kliknij później.

  5. na Facebooku przejdź do ustawień -> bezpieczeństwo -> gdzie jesteś zalogowany -> usuń wszystkie stare sesje, szczególnie te w „Integracji z Apple OS”.

  6. wyczyść pamięć podręczną safari i uruchom ponownie komputer Mac.

  7. zaloguj się na Facebooku, zostaniesz zapytany, czy chcesz użyć tego konta do integracji systemu Mac, tym razem kliknij OK i sprawdź ustawienia powiadomień, jeśli wszystko jest w porządku, uruchom ponownie Mac.


-5

Jedną przydatną metodą byłoby wyłączenie powiadomień w ustawieniach, a następnie ponowne włączenie. Jeśli to nie zadziała, spróbuj ponownie uruchomić system.

Aby ponownie uruchomić iPhone'a: Przytrzymaj przycisk zasilania przez kilka sekund, a następnie przesuń w górę, aby wyłączyć. Poczekaj kilka sekund, a następnie przytrzymaj przycisk zasilania przez kilka sekund, aby włączyć iPhone'a.

Aby ponownie uruchomić komputer iMac: Kliknij „Uruchom ponownie” w menu Apple. Jeśli nie jest to możliwe, naciśnij przycisk zasilania iMac, aby wyłączyć, a następnie naciśnij ponownie, aby włączyć.

Aby zrestartować system Windows: Kliknij ikonę Windows, a następnie kliknij krótką strzałkę, która da więcej opcji. Kliknij „Uruchom ponownie”, aby ponownie uruchomić system Windows.


To jest przeznaczone tylko dla komputerów Mac ... Nie dla systemu Windows ani iPhone'a!
— Edric,

Nie wiedziałem tego.
— ComputersAreCool
Korzystając z naszej strony potwierdzasz, że przeczytałeś(-aś) i rozumiesz nasze zasady używania plików cookie i zasady ochrony prywatności.
Licensed under cc by-sa 3.0 with attribution required.