Co to są dane bezpiecznego przeglądania Safari i dlaczego należy je kopiować przy każdej synchronizacji iDevice?


8

Podczas synchronizacji iDevices z iTunes zawsze widzę, że kopiowane są dane „Bezpieczne przeglądanie Safari”. To oczywiście brzmi niepokojąco. Czy Apple śledzi moją historię przeglądania?

Co to dokładnie jest i dlaczego za każdym razem trzeba go kopiować?


3
Osobiście „Bezpieczne przeglądanie danych” wydaje się przeciwieństwem alarmowania mnie, ale każdego z nich.
— tubedogg 12.12.2013

Odpowiedzi:


6

Google Bezpieczne przeglądanie danych Synchronizuje się z urządzeniami iOS Przez iTunes wyjaśnia, co to jest:

Ta baza danych, udostępniana przez Google, jest używana przez mobilne Safari do wyszukiwania znanych złośliwych stron internetowych. Aby sprawdzić, czy ta funkcja jest aktywowana na urządzeniu z iOS, wybierz Ustawienia> Safari, a następnie poszukaj suwaka Ostrzeżenie przed oszustwem. Jeśli nie jest ustawiony na „Wł.”, Zrób to; to dobry sposób na ochronę twojego urządzenia i siebie przed znanymi złośliwymi stronami internetowymi.


Dlaczego kopiuje się za każdym razem? Aktualizacja bazy danych może?
— ian5v,

Tak, Google stale aktualizuje tę bazę danych, więc iDevice odświeża się przy każdej synchronizacji.
— NReilingh,

-2

Idź na iPodzie do

USTAWIENIA> SAFARI> OSTRZEŻENIE O oszustwach i jeśli jest włączone, wyłącz je. Następnie przejdź do ZAAWANSOWANE> DANE STRONY INTERNETOWEJ, kliknij edytuj, przewiń w dół i kliknij usuń wszystkie dane witryny. Włącz ponownie OSTRZEŻENIE O oszustwach i możesz zacząć.


3
Straszna rada, aby powiedzieć komuś, aby wyłączał ostrzeżenie o oszustwie, gdy tylko prosi o informacje.
— Jason Kelley,
Korzystając z naszej strony potwierdzasz, że przeczytałeś(-aś) i rozumiesz nasze zasady używania plików cookie i zasady ochrony prywatności.
Licensed under cc by-sa 3.0 with attribution required.